2 Nisan 2010 Cuma

Alice In Wonderland


1 saat 15 dakikalık, şirin mi şirin bir çizgi film Alice in wonderland. İngiliz aksanı olduğu için anlayamadığım kısımlar aslında baya vardı, ne yazık ki. gel gör ki altyazı da bulamadım. ama dörtte üçü anlaşılıyor filmin :))
zaten çok severim ben alice harikalar diyarında'yı.
alice in wonderland, üzerine göndermeler yapılmış şarkılara, erotik film versiyonuna, animasyonlarına, daha bir çok şeye yol açmış bir cizgi film.
kesinlikle yaşam kavramını altüst etmiş, yaratıcılık abidesi :) ayaktan başa gösteren aynalar, konuşan çiçekler, hayvanlar...
daha milyonlarca normalin yıkımı söz konusu. çok da başarılı bir yıkım bu.
özellikle Alice'in kuyudan düştüğü sahne. Alice sonuçta şizofren bir kız. Ve bu şizofreni aslında iyi bir şey de olabilir, filme bakaraktan.
bir de, Alice ne kullandı sorularına yol açmadı değil bu film :)
ya da lewis carrol bu kitabı yazarken ne kullandı?
Tori Amos, Cornflake girl'de 'rabbit, where did you put the keys girl?' diyerek; hayatımı en çok etkileyen 3 şarkıdan biri niteliğindeki Jefferson Airplane'in White Rabbit şarkıları da bu filme gider. Hatta White Rabbit şarkısı, Alice kadar şizofrendir en az :) Sözlerine bakın, şarkıyı da dinleyin. Filmi de izleyin. Hatta 3D'si çıktı bir de Alice In Wonderland'in. onu da izleyelim bi gün hep beraber :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder