28 Şubat 2010 Pazar

Woody Allen- Zelig


Leonard Zelig karakterini Woody Allen'ın canlandırdığı bu film, yanında bulunduğu insanlara dönüşen bir adamın hikayesini anlatıyor. yani bir kızılderilinin yanında bir kızılderili, bir zencinin yanında bir zenci, bir doktorun yanındaysa bir doktora dönüşen, öyle davranan,öyle görünen,onlar gibi düşünen bir adama dönüşüyor. Karaktersizlikten bir karakter yaratmış olan Zelig'in tedavisi ise, bir hayli zor oluyor. Bu süreç içinde neler yaşadğı, halkın kahramanıyken nası düşmanı olduğu, Zelig'in hayatını anlatan bu filmde dış sesler çok fazla ve izlerken gerçekten keyif alıyorsun.
kendine, karşısındaki insana dönüşerek bir savunma mekanizması oluşturan zelig, bu yolla sadece mutlu olabileceğine ve insanların onu kabul edeceğine inanıyor; çünkü aksi taktirde herkse onu dışlıyor.bu savunma mekanizmasıysa zamanla otomatikleşiyor, ve istemdışı karşısındaki insana dönüşmeye başlıyor Zelig.
bi yandan da düşündürüyor film, çünkü bu karaktersizkarakterle çok güzel ders çıkarıyoruz aslında. klişe olan 'başkası olma, kendin ol'u çok şirin, eğlenceli ve komik bir şekilde anlatıyor bize sevgili woody beyciğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder